De Romeo's

Informatie
We schrijven april 2003. Davy Gilles en Chris Van Tongelen staan samen in de musical Romeo & Julia… het kriebelt om samen een groep op te richten! Gunther Levi, vriend bij ‘Familie’, is al snel overtuigd om mee op de kar te springen. En wat een kar… Anno 2013 staan Davy, Chris en Gunther als De Romeo’s tien jaar op de planken en zijn ze geliefd in heel Vlaanderen. Overal waar de drie heren, bij voorkeur in maatpak, zich vertonen, wordt een feestje gebouwd. Want daar staan ze voor garant… 100% feest!
Davy, Chris en Gunther hebben ondertussen al een heel muzikaal parcours afgelegd. In 2003 staan ze, net als de eerste lichting Idolen, op het VTM Zomertour-podium. Iets wat ze de volgende vier jaar in hun zomeragenda hebben staan.
In 2004 duiken Davy, Chris en Gunther de studio in en dat mondt uit in twee Nederlandstalige singles: ‘Strand’ en ‘Nooit te laat’, waarmee ze een paar keer Tien Om Te Zien haalden. De eerste full cd volgt in 2006. ‘Non Stop Party’, de titel spreekt voor zich: een cd voor één groot festijn, met de leukste medleys. Ondertussen nemen ze vooral bedrijfsfeesten voor hun rekening. In 2008 volgt album nummer twee, ‘The party goes on’. En ja hoor, het gaat zeker door want vanaf dan trekken de drie knappe heren ook volop de kaart van feesttenten en festivals.
In 2008 heeft in Hasselt het allereerste echte Schlagerfestival plaats. De Romeo’s zijn er vanaf het begin elk jaar bij. Ze toveren sinds dan ook de Ethias Arena ieder jaar om in hun bloedeigen Zingpaleis, hét meezingfeest van Vlaanderen!
In 2011 verrassen Davy, Chris en Gunther vriend en vijand door een volledig Nederlandstalig album uit te brengen. ‘De Romeo’s in ’t Wit’ haalt in een mum van tijd goud. “Viva De Romeo’s” wordt een dikke hit!
In 2012 lanceren ze terug een Nederlandstalig album, ‘Feesten In Stijl’. En 2012 wordt een absoluut topjaar voor de drie Romeo’s. Ze krijgen een Anne Award voor ‘Beste Groep’, ze krijgen de Zomerhit van 2012 voor ‘Beste Ambiance’ en bovendien ook DE Zomerhit 2012 met hun ‘Vlaanderen Feest’. En de prijzenregen is nog niet gedaan want bij de Mia’s gaan aan ze de haal met een Mia voor ‘Beste Vlaams Populair’.
2013 zetten De Romeo’s voort op hetzelfde winnaarselan. Ze nemen drie Anne Awards mee naar huis: eentje voor ‘Beste Groep’, eentje voor ‘Beste Groep Ambiance’ en de absolute Anne Award, samen met Jan Smit, voor hun dikke nummer 1-hit ‘Zingen, Lachen, Dansen'! Bij Zomerhit krijgen ze drie welverdiende nominaties op hun naam. In 2013 staan Gunther, Davy en Chris 10 jaar op de planken en dat wordt uitgebreid gevierd. In juni verschijnt hun dubbelalbum '10': 20 nieuwe liedjes waaronder de nummer 1-hits Houden Van Elkaar en Dans De Sirtaki. Het album behaalt goud! De heren vullen voor het 5e jaar op rij de Ethias Arena met hun welbefaamde Zingpaleis. De Romeo's, ze blijven.. 100% FEESTGARANTIE!
Show more
Evenementen (0)