Louwie

Informatie
Een bescheiden tweeduizend-zestien-en-een-half jaar nadat Jezus Christus geboren werd, ontstond er in de krochten van Nijmegen de koninklijk scheurende band Louwie. De liefde die tussen de bandleden (Jelle “De XVIe” Crooijmans: zang/gitaar, Joris “Moore Bass” Moore: Bass en Juen “Juan Carlos” Schütt: drums) ontstond in lokale platenzaak de Waaghals, was op het eerste gezicht. De tekstschrijfster werd – in de persoon van AMBER ROADS – via Tinder opgerakeld maar bleek helaas niets meer te zijn dan een platonische liefde op papier.
Referenties van dit nieuwe gitaarfenomeen? Pavement, The Districts en Parquet Courts zijn namen die het eerst in de grijze massa van de muziekkenner boven komen drijven zodra de mannen van Louwie hun eclectische mix van jaren 90 gitaarrock en moderne garage ten tonele brengen. Sterke popsongs, maar dan keihard.
De brutale puppy heeft ambities groter dan de tuinen van Versailles en is grofgebekter dan Sid Vicious met een kater.
De jonge honden pakken het voor hun eerste EP al goed aan en duiken met de gerenommeerde muzikant, producer en ruimtevaarder Kasper van Moll (The Hubschrauber, Broken Toaster Records) de studio in. Tenslotte zegt Louwie: “Ja! JA! Tegen het onvergetelijke feesten.”

- Winnaar Roos van Nijmegen 2017
- "...de jonge honden van Louwie mogen zich de grote winnaars van de avond noemen. Absoluut terecht, vooral wanneer je je bedenkt dat ze pas een jaar bezig zijn."
Show more
Garage rock
Evenementen (0)