The Ish

Informatie
The Ish is een Amsterdamse hiphopact die na enkele wisselingen in bezetting haar definitieve vorm vond in de zomer van 2015. De zevenmansformatie dankt haar karakteristieke sound – die grofweg het midden houdt tussen hiphop, R&B en jazz - aan haar strakke ritmesectie, slicke gitaar- en synthloopjes en het nodige blazersgeweld. Voeg daar de persoonlijke en opzwepende vocals van rapper Lost aan toe en voilá, The Ish is klaar om het podium af te breken en haar publiek tot in de vroege uurtjes te laten zweten.

De heren halen hun inspiratie uit muzikale grootheden als J Dilla, D’Angelo en Roy Hargrove en toveren die klassieke sounds om tot een frisse en bovenal vernieuwende mengelmoes waarvan het resultaat te bewonderen valt in de recent uitgebrachte singles 'Ik Ga' en 'Niet Te Ver', die te beluisteren waren op onder andere Radio 6, 22tracks en het onvolprezen Red Light Radio.

Maar eerlijk is eerlijk: The Ish beleef je pas écht live – in het holst van de nacht of gewoon overdag, op een bloedhete festivalweide. Zo kon je de heren afgelopen festivalseizoen al zien en horen op Helemaal Melkweg, Frank Festival en het Wicked Jazz Sounds Festival. Daarnaast zie je ze met enige regelmaat op het podium van clubavonden als Troebel (Bitterzoet) en Wicked Jazz Sounds (Sugar Factory) en in het najaar van 2015 schopten ze het tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Momenteel werken de heren hard aan hun debuut-EP, die dit najaar uitkomt.
Show more
Hip hop
Jazz
Evenementen (0)